Рори Макилрой знаеше за тази голф база, която почти струваше на KH Lee, но дали тя!?

Рори Макилрой демонстрира добро познаване на правилата на голфа в неделя на CJ Cup на PGA Tour.

33-годишният северноирландец се оттегляше в търсене на завръщане на върха в световната ранглиста по голф, когато това се случи.

Той играеше заедно с KH Lee и Kurt Kitayama.

СВЪРЗАНИ: Рори Макилрой отиде направо при своя талисман след победата

Въпросният момент дойде, когато Макилрой взе преднина от един удар пред Китайама и три удара преднина пред Лий.

бяха включени Бар -4 16 Дупка в голф клуб Congaree бях само аз 76 Дворове в зелено.

Топката за голф на Лий се беше заклещила на няколко сантиметра от пясъчника на фарватера. Очевидно имаше няколко песъчинки върху или близо до топката му.

Той изглеждаше малко объркан и посочи Макилрой за съвет и насоки.

Макилрой беше на мисия и вървеше по пешеходната алея, опитвайки се да огледа добре грийна, след като пропусна левия си удар и трябваше да навигира във втория отдолу и да заобиколи дърво.

Лий искаше да види дали може да премести пясъка.

„Не съм сигурен, че можеш да направиш това [move it]Хари Даймънд ми каза консервата на Макилрой.

СВЪРЗАНИ: Рори Макилрой защитава Хари Даймънд „Лесна мишена“

Малко объркване имаше дори в коментаторската кабина на предаването на Golf Channel.

„Мисля, че извън зеленото Можеш ли [move it]Каза коментаторът Стив Сандс.

В този момент Макилрой се върна от разузнавателната си мисия и каза: “Не мисля така…”

Главният анализатор Тревър Имелман, който замени сър Ник Фалдо след пенсионирането му, се съгласи: „Не мисля, че и вие можете… просто… на зелено.”

СВЪРЗАНИ ТЕМИ: WITB, Рори Макилрой?

Тогава Макилрой добави: „Не мисля, че можете да докоснете пясъка, ако е далеч от зеленото.“

Той беше прав.

„Сега Рори също е добър служител на базата, Стив“, каза Имелман. — Той знае всичко.

Свързани: Колко е спечелил Рори Макилрой в CJ Cup

„Не виждам пясъка, за който говореше… знам, че имаше няколко дупки“, каза коментаторът на курса Смили Кауфман.

Малко след излъчването служителят на правилата на турнето Кен Тъкет потвърди, че предположението на Макилрой е правилно.

„Рори е прав, можете да почистите само пясъка върху зелената площ Не някъде далеч от повърхността на Земята.

Тогава Емелман каза: „Ти вярваш на Рори… но не и на мен!“

Макилрой продължи да прави бърди на дупката, след като изигра хубав удар в зелено. Направи ме равен.

СВЪРЗАНИ: Макилрой несъмнено е достоен за Световен номер 1, както написа Анди Робъртс

Трябва да се каже, че Макилрой знае добре това правило, след като преди това получи наказание от два удара в Абу Даби преди десет години за същото, което искаше от мен да направя тук.

Макилрой беше състезател по това време и обучението му по голф беше бързо и бързо.

Сега той хвърля бомби със знания.

По онова време Люк Доналд, бившият номер едно в света, посочи грешката на Макилрой, защото ако не беше той, някой друг щеше да го направи.

„Почувствах се много зле от това, но веднага щом го видях да го прави, знаех, че трябва да кажа нещо“, каза Доналд тогава. “Това е много основно правило, ако трябва да бъда честен, и ако аз не кажа нещо, има много хора, които ще го направят.”

Абонирайте се за нашия YouTube канал

Гледайте един от нашите видеоклипове: